online communicatie

Hoe word ik online beter vindbaar?

Jouw doelgroep of klant leest anders online dan van papier. Daarom schrijf je ook anders voor web en online media. Maar ook Google bepaalt of je goed vindbaar bent. Hoe zorg je dat je tekst ook verschijnt bij zoekopdrachten?

Beter online vindbaar door aantrekkelijke teksten

Ik help organisaties om zich online beter te presenteren. Zodat het nieuws makkelijker gevonden en begrepen wordt. Hiervoor kan ik een online communicatie advies schrijven, een SEO-analyse (zoekmachineoptimalisatie) maken, advies geven over het verbeteren van de website, nieuwe aantrekkelijke content schrijven of teksten redigeren. Ook geef ik advies over hoe je social media zo kunt inzetten, dat je meer bezoekers krijgt op je website en je dus beter online vindbaar wordt. Via verschillende tools kan ik vervolgens meten of de vindbaarheid is verbeterd en hoe vaak je berichten gelezen worden.

Toegankelijke website

Hoe je website is opgebouwd bepaalt de vindbaarheid en het gebruikersgemak. Veel websites zijn te diep, waardoor de bezoeker steeds moet doorklikken voordat hij de juiste informatie gevonden heeft. Overheidswebsites moeten aan webrichtlijnen voldoen die wettelijk bepaald zijn. De wet bepaalt dat overheidsinformatie voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus ook voor slechtzienden en mensen met een motorische handicap. Voor verschillende overheidsorganisaties verbeterde ik de tekst en inrichting van de website, volgens de webrichtlijnen voor de overheid. Ik maakte de websites meer taakgericht, verbeterde de structuur en schreef de teksten op B1-niveau.

Vrijblijvend een offerte aanvragen >

< terug