Waar vind ik een goede communicatieadviseur?


Heldere communicatie

Communicatie is van iedereen. Het vindt plaats voordat je er erg in hebt. Nog voordat je gesproken hebt. Je communiceert op de manier waarop je de vergaderzaal binnenkomt, of de treincoupé. Hoe je vervolgens je telefoon pakt en een tweet plaatst. Hoe je babbelt over de schutting met de buurvrouw. Hoe je reageert als een kind op straat van zijn fiets valt. Allemaal dingen waar je niet over nadenkt. Als het zo vanzelf gaat, waarom heb je dan een communicatieadviseur nodig?

Wat heb ik aan een communicatieadviseur?

We willen graag weten hoe het beter kan. Waarom een manier van communiceren in de ene situatie wel werkt en in de andere situatie niet. Hoe komt het dat iemand jouw boodschap anders ervaart dan dat je bedoelt? Wat kun je er aan doen? Wat is er voor nodig dat mensen hun gedrag gaan veranderen? Hoe kun je dat beïnvloeden?

Als communicatieadviseur ben ik benieuwd wat mensen drijft. Ik onderzoek hoe de communicatie met medewerkers, klanten en betrokken partijen beter kan. Ik maak waar nodig een analyse. Vervolgens help ik de organisatie en medewerkers om communicatiever te worden. Want communicatie is niet alleen de taak van communicatiemensen. Iedereen heeft baat bij heldere communicatie.